Havermoutmuffins met blauwe bessen: als gezond tussendoortje of gewoon als ontbijt. Haver is een van de gezondste granen, licht verteerbaar en rijk aan B-vitamines en mineralen zoals ijzer, magnesium en zink. zoals B.

Ik ben groot voorstander van havermout en havervlokken. Ik eet het bijna elke dag. Havermout is vezelrijk, en vezels zijn, zoals bekend, voeding voor je darmbacteriën.  Zo krijg je een betere stoelgang en een stabiele bloedsuikerspiegel.Je kunt blauwe bessen vervangen door banaan, appel, peer of verschillende vruchten toevoegen. Als je ze warm eet omdat je niet kunt wachten, zijn ze heerlijk met kokosmelk die achterin de koelkast heeft gestaan. Dat wordt dan namelijk een slagroomachtige substantie, superlekker!Nou, genoeg reden om deze havermoutmuffins met blauwe bessen te maken, toch?
Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Ontbijt > Glutenvrij

Wat heb je nodig?

Keukengerei: muffinvorm voor 10-12 muffins

  • 125 gr havermout
  • 2 eieren
  • 150 ml kokosmelk of havermelk
  • 1 el bakpoeder
  • 60 gr pecannoten of andere noten
  • snufje zout
  • twee handjes blauwe bessen (of 1 banaan)
  • evt. 1 el kokosbloesemsuiker of honing

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Mix alle ingrediënten met een houten lepel door elkaar.
  • Houd wat blauwe bessen apart voor garnering.
  • Vul 10 muffinbakjes met het beslag.
  • Zet ze 25 minuten in de oven.
  • Laat ze daarna even afkoelen en garneer met de overgebleven blauwe bessen.