Kervelsoep met vegan feta… die moet je minstens één keer in de lente eten, vind ik. Kervel is een beetje een ‘vergeten’ kruid, een kruid dat je gauw over het hoofd ziet, of gewoon niet koopt omdat je niet weet wat je ermee kunt. Het heeft ook een beetje een muffig imago. Je associeert het misschien wel met ouderwets en ‘iets voor ouden van dagen’. Tijd voor een goed woordje voor dit heerlijke kruid dus.
Kervel is een kruid met een subtiele smaak en rijk aan vitamine C, ijzer, kalium en bètacaroteen. Net zoals veel kruiden worden er bijzondere eigenschappen aan toegedicht. Het kruid werkt onder meer vochtafdrijvend en cholesterolverlagend en werkt verkwikkend op je humeur. Kervel is niet overal en altijd verkrijgbaar, dus kijk vooral even in het schap van de betere groenteman.

Ik gebruik meestal een simpele basis voor gebonden soepen. De groenten die ik in mijn soeppan doe, vormen vaak de basis van de soep. Als de staafmixer aan de beurt is, mix ik de groenten en kruiden van de bouillon mee. Want waarom zou je ze weggooien? Zonde toch!
Ook deze kervelsoep heeft een eenvoudige groentebasis, die extra smaak krijgt dankzij de vegan feta. Een soep die dus in een handomdraai gemaakt is en waar je vast en zeker sier mee zult maken.

En nu lekker aan de slag voor jouw eigen kervelsoep met vegan feta!

Dol op gebonden soepen? Dan is deze soep misschien ook wat voor jou: linzen-tomatensoep.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Soepen > Vegetarisch

Wat heb je nodig?

Keukengerei: soeppan en staafmixer of blender

Voor 4 personen

  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 preistengel
  • 3oo gr aardappel (bijv. Frieslander)
  • ruim 700 ml groentebouillon
    (van 2 bio groentebouillonblokjes)
  • 1 laurierblaadje
  • 75 gr kervel
  • 3 takjes bladpeterselie
  • versgemalen peper
  • ca. 75 gr vegan feta

Hoe maak je het?

  • Snijd de ui fijn en snijd de prei en (geschilde) aardappel(s) in stukken.
  • Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en prei aan.
  • Voeg dan de bouillon toe, samen met de aardappels.
  • Laat de soep ca. 15 min. zachtjes koken.
  • Doe tot slot de fijngesneden kervel erbij en laat nog een paar minuten zachtjes koken.
  • Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer.
  • Breng hem op smaak met peper.
  • Verdeel de soep over vier kommen en verkruimel de feta erboven.