Bietensalade à la oma, gewoon zoals oma hem maakte. Tenminste, mijn oma dan. Gekookte bietjes vind ik een beetje saai. Maar geroosterde bietjes of kort gekookte bietjes door een salade zijn heerlijk. Bietjes, aardappels en appel vormen de basis van deze voedzame salade. Zoet en zuur komen samen door de augurkjes en appel. Dille is precies het goede kruid om van deze bietensalade à la oma een blijvertje te maken. En ik durf te wedden dat je kinderen er heel blij mee maakt. Aan de slag dan maar!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Salades> Vegetarisch

Wat heb je nodig?

Lunchgerecht voor 2 of bijgerecht voor 4 pers.

  • 3 grote gekookte aardappels
  • 2 grote gekookte bieten
  • 1 rode ui
  • 2 kleine Elstar appels
  • 5 zoetzure augurken
  • paar takjes verse dille
  • 1 el mayo
  • 2 el biogarde yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 el vers citroensap
  • versgemalen peper/(Himalaya) zout
  • vvt. 2 el gemengde geroosterde zaden

Hoe maak je het?

  • Snijd bieten en aardappels in kleine blokjes.
  • Snijd de ongeschilde (bio!) appels ook in blokjes.
  • Hak de augurken fijn.
  • Rasp de rode ui.
  • Schep alles door elkaar.
  • Maak een sausje van de overige ingrediënten (snijd de dille fijn).
  • Mix de saus door de salade.