Hier komt een fantastische rijk gevulde bleekselderijsalade met dadels en noten. De combinatie van zoet en hartig doet het natuurlijk altijd goed, maar deze salade is een boost voor je gezondheid. De salade is eiwitrijk door de noten en feta, maar vooral vezelrijk door de bleekselderij, appels en dadels. Kies voor biologische, dus onbespoten appels, zodat je de schil van de appel ook kunt eten. Die bevat pectine, een essentiēle suiker, die voeding is voor je darmbacteriën.
Deze bleekselderijsalade met dadels en noten is een echte maaltijdsalade. Een gezonde portie koolhydraten geven je energie weer een boost.

Deze bleekselderijsalade is lekker als buffetgerecht, maar ook voor de avonddis, als je niet zo lang in de keuken wilt staan.

Nog een ideetje voor een maaltijdsalade? Probeer deze couscoussalade eens!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Soepen > Vegetarisch

Wat heb je nodig?

Voor 2 à 3 personen

  • 3 stengels bleekselderij
  • 1/4 krop ijsbergsla (of 1 struikje bindsla)
  • 4 Medjoudadels
  • 100 gr gemengde ongezouten noten (hazelnoten, walnoten, amandelen, pecannoten)
  • 1 Elstar appel
  • 100 gr bio feta
  • 1 citroen
  • paar takjes verse dille
  • 2 el appelciderazijn
  • 4 el walnotenolie
  • 1 el honing
  • 1 tl grove mosterd
  • versgemalen peper uit de molen

Hoe maak je het?

  • Scheur de ijsbergsla in grove stukken.
  • Snij. de bleekselderijstengels in kleine stukjes.
  • Ontpit de dadels en snij. ze ook in kleine stukjes.
  • Hak de noten grof en rooster ze vervolgens kort in een koekenpan.
  • Snijd de appel in schijfjes of stukjes en besprenkel ze licht met citroen.
  • Maak een vinaigrette van de overige ingrediënten (behalve de dille)
  • Meng tot slot alles voorzichtig door elkaar en knip de takjes dille erboven fijn.