Boerenkool-avocadospread met walnoten… Doe eens gek, dacht ik, en ik liet de keukenmachine maar draaien. En dan is dit het resultaat! Er gaat niets boven zelfgemaakte spreads. Ik vind het een uitdaging steeds andere combinaties te maken. Die basilicumpesto, tomatentapenade en olijventapenade ken ik nou wel. Maar ze blijven lekker hoor. Zo’n spread als deze is weer een geweldige manier om extra groenten te eten. Je smeert ongemerkt zo weer een half ons groenten op je sandwich of cracker.

Fantaseer er zelf ook lekker op los door andere noten toe te voegen of andere groenten of peulvruchten. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, koop je nooit meer zo’n gekunstelde sandwichspread in de super!

Draai maar lekker rond met je blender, en geniet straks lekker van je zelfgemaakte boerenkool-avocadospread met walnoten!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Tapas & Spreads > Vegetarisch

Wat heb je nodig?

Keukengerei: blender

  • 100 gr gesneden boerenkool
  • 100 gr walnoten
  • 1/2 avocado (een hele mag ook)
  • sap van 1 citroen
  • sap van 1/2 mandarijn
  • 1 knoflookteen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el honing
  • versgemalen peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

  • Schil de avocado en snijd één helft in stukken.
  • Mix alle ingrediënten in de blender of keukenmachine.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.