Courgettesoep met zoete… Dat zijn meteen twee van mijn favoriete groenten. Courgette roerbak ik, verwerk ik in stoofpotjes, rasp hem voor courgettekoekjes of hij gaat door de mandoline. Maar meestal belandt hij in een soep. Ik hou erg van gebonden soepen. De staafmixer komt er dus vrijwel altijd aan te pas. In gebonden soepen kun je heel veel groenten verwerken, waardoor je makkelijk aan je dagelijkse target komt. Voor mij is dat 400 gram groenten per dag. Als ik geen soep eet, eet ik een salade. Een simpele tip die ik iedereen meegeef die worstelt om zijn dagelijkse portie groenten (dus vezels!) binnen te krijgen.
Deze courgettesoep met zoete aardappel heb je in een handomdraai gemaakt.

Categorie
Recepten > Soepen > Vegetarisch
Wat heb je nodig?
- 3 courgettes (ca. 750 gr)
- 1 zoete aardappel (ca. 250 gr)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el kokosolie
- 1,5 kruidenbouillonblokje (Natuurwinkel), opgelost in 0,75 ml water
- 1 tl kurkuma (of naar smaak)
- 1 tl milde kerrie
- 1 tl ketoembar
- versgemalen zwarte peper
Hoe maak je het?
- Snijd de ui in stukjes.
- Doe de olie in een pan en fruit ui en knoflook even aan.
- Voeg vervolgens de specerijen toe.
- Doe dan de in stukken gesneden courgette en zoete aardappel erbij.
- En tenslotte voeg je de bouillon toe.
- Laat de soep ca. 15 min. zachtjes koken.
- Als de groenten iets zacht zijn, pureer je ze met een staafmixer.
- Voeg zo nodig extra bouillon toe als je de soep te dik vindt.
- Maak op smaak met versgemalen zwarte peper.
Tip: Als je geen vegetariër bent, is fijngesneden bacon of gerookte zalmsnippers als garnering lekker.