Deze Couscoussalade 1001 Nacht doet me denken aan een oosters sprookje. De goudkleurige couscous gaat bijna fonkelen door de granaatappelpitjes. De couscous maak je zo mooi goudkleurig door hem in een droge koekenpan te roosteren. Daarna ga je hem verder bereiden. Kies voor een goede kwaliteit zuidvruchten, want die zijn vol van smaak. De pistachenootjes geven een lekkere bite aan deze couscoussalade. De verse munt en koriander maken hem helemaal af.
Deze couscoussalade is natuurlijk écht iets om met familie of vrienden te delen. Doe de Couscoussalade 1001 Nacht in een grote platte schaal en ga lekker tafelen!
Zin in een andere grootse salade? Misschien vind je deze mediterrane couscous ook wel lekker.
Categorie
Recepten > Salades > Vegetarisch
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
Tip: gebruik een mooie grote, kleurrijke schaal
- 200 gr volkoren couscous
- ½ groentebouillonblokje
- 400 ml water
- 1 granaatappel
- Ca. 100 gr pistachenoten (of ongezouten cashewnoten)
- Ca. 100 gr ongezouten amandelen (met vliesje)
- 2 el sesamzaad
- 6 medjoul dadels
- 10 gedroogde abrikozen
- 1 korianderplantje
- 1 muntplantje
- Walnootolie
- Versgemalen peper (en evt. zout)
- Rasp van1 (bio) sinaasappel
Hoe maak je het?
- Kook het water en los het groentebouillonblokje hierin op.
- Verwarm een koekenpan en rooster de couscous hierin goudbruin (schud de pan steeds).
- Rooster ook de noten en het sesamzaad in een droge koekenpan. Hak de noten daarna grof.
- Doe de couscous in een kom en giet de bouillon erover. Doe een bord of deksel op de kom. Laat ca. 10 min. zo staan en roer daarna de couscous los met een vork. Verwijder het deksel en laat de couscous iets afkoelen.
- Hak ook de verse kruiden grof.
- Snijd dan de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit (ontdoe ze van de witte vliesjes).
- Snijd ook de dadels en abrikozen in stukjes.
- Kies een mooie grote schaal uit en meng alle ingrediënten door elkaar.
- Besprenkel naar smaak met de walnootolie en de rasp van de sinaasappel.
- Voeg tot slot naar behoefte versgemalen peper (en evt. zout) toe.
- Laat de aangemaakte couscous een half uurtje staan zodat de kruiden er goed intrekken.Lekker met zelfgemaakte tzatziki en falafelballetjes.