Deze linzen-tomatensoep is één van mijn favorieten. In de eerste plaats omdat hij super makkelijk te maken is, en in de tweede plaats omdat linzen en tomaten een geweldige combinatie zijn. Linzen hoef je niet vooraf te weken in water. Dat maakt ze makkelijk te verwerken in je gerechten. Linzen vragen wel om een beetje pit, denk aan kruiden als gember, kurkuma, koriander en chili. Vooral de gember en koriander vind ik heerlijk in deze linzen-tomatensoep. Door de citroenschijfjes mee te koken, krijgt de soep ook iets fris. Linzen-tomatensoep is een soep voor álle seizoenen.
Mensen die peulvruchten niet goed verdragen, kunnen linzen vaak toch wel goed verteren. Maar dat is een kwestie van uitproberen natuurlijk.
Aan de slag met de linzen-tomatensoep en geniet ervan!

Categorie
Recepten > Soepen > Vegetarisch
Wat heb je nodig?
- 1 el ghee of extra vergine olijfolie
- 1 kleine preistengel
- 1 grote knoflookteen, uit de pers
- 200 gr rode linzen
- 400 gram pomodori tomaten (blik)
- 1 cm verse gember, geraspt
- 2 bio groentebouillonblokjes, opgelost in 1 liter water
- 2 schijfjes van een biologische citroen
- snufje chilipeper
- handje verse koriander of tuinkers
Hoe maak je het?
- Spoel de linzen eerst goed af onder stromend water.
- Snijd dan de prei in fijne ringen.
- Verwarm de olie licht in een soeppan en fruit hierin de prei.
- Fruit daarna de tomaten, de gember, de knoflook en chilipeper even mee.
- Doe vervolgens de linzen, de groentebouillon en de citroen erbij.
- Laat de soep ca. 25 min. zachtjes koken.
- Haal de citroen uit de soep en pureer hem.
- Voeg eventueel wat extra bouillon toe als je hem te dik vindt.
- Garneer de soep met verse koriander of tuinkers.