Pecan pannenkoekjes met gegrilde peer… woepie, dat is lekker joh! Als je van pannenkoeken houdt, zou ik deze echt een keertje proberen. Het is een primeurtje voor mij, want ik heb nog niet eerder pecannoten gebruikt in de vorm van meel. Het is natuurlijk nergens te koop, pecannotenmeel, maar wie weet. Eenmaal gemalen lijkt pecannotenmeel qua structuur veel op amandelmeel. Het combineert goed met havermeel.
Heel fijn voor mensen die gluten mijden, is dat notenmeel natuurlijk glutenvrij is. Als je dan ook nog voor een goede havermeel kiest (of zelf maakt), heb je een heerlijke basis voor een glutenvrij ontbijt. Ook wie niet glutenvrij eet, nodig ik van harte uit deze pecan pannenkoekjes met gegrilde peer eens te proberen.

Pecannoten en banaan zijn natuurlijk een bekende combinatie. Die kom je veel tegen in cakes en taarten, zoals in mijn boekweitbanaancake met pecannotenMaar pecannoten en peer zijn minstens zo lekker samen, zeker als die peer ook nog even de grillpan heeft gezien.
Een lekkere honing of maply syryp maakt de pannenkoekjes helemaal hapklaar. En dan… genieten maar!

Een ander voedzaam ontbijtje? Probeer eens quinoa-ontbijt met gegrilde perziken.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Ontbijt> Glutenvrij

Wat heb je nodig?

Voor 10-12 pannenkoekjes

Keukengerei: keukenmachine, grillpan en koekenpan

  • 60 gram pecannoten (+handje extra)
  • 100 gram havermeel
  • 2 eieren
  • ca. 200 ml granenmelk (bijv. havermelk of rijstmelk)
  • 1/2 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • 2 peren
  • kokosolie om in te bakken
  • honing of maple syrup voor erbij

Hoe maak je het?

  • Maal de pecannoten tot fijn meel in je keukenmachine.
  • Meng dan in een kom pecannotenmeel met havermeel.
  • Klop met een garde de eieren één voor één door het meel.
  • Voeg dan de granenmelk toe en roer tot een egaal beslag.
  • Tot slot kun je de bakpoeder, kaneel en een snufje zout door het beslag mengen.
  • Verhit dan elke keer een theelepel kokosolie in een kleine koekenpan en bak de pannenkoekjes stuk voor stuk.
  • Houd ze daarna warm in de oven, of afgedekt op een voorverwarmd bord.
  • Schil en snijd de peren in plakken en rooster ze naast elkaar in de grillpan.
  • Leg alle pannenkoekjes boven op elkaar op een groot bord en verdeel de peren en overgebleven noten er omheen.
  • Serveer met honing of maple syrup.