Pompoen-appelsoep is er een soep die het hele jaar door heerlijk is. Hoewel de herfst natuurlijk echt het moment is van een overvloed aan pompoenen. En dan zijn ze op hun best. De smaak van de verschillende pompoenen verschilt wel iets, net als de vlezigheid. Ik kies meestal voor flespompoen, ook voor deze pompoen-appelsoep. Verse appels zijn ook het lekkerst als ze net geoogst zijn, en deze combinatie van pompoen en appel is echt top.
Pompoen is van zichzelf zacht van structuur en smaakt zoet maar licht melig. Door appel toe te voegen haal je die meligheid weg en pep je de soep op, samen met de juiste kruiden. Kaneel, kardemon, koriander en chili zijn wat mij betreft de kruiden die het beste bij pompoen passen. Hoppetee, ga deze pompoen-appelsoep maar proberen zou ik zeggen!

Categorie
Recepten > Soepen > Vegetarisch
Wat heb je nodig?
- 1 flespompoen, in stukken
- 2 fijngesneden sjalotjes
- 1 kleine theelepel kurkuma
- 1 kleine theelepel koriander
- 2 kardemompeulen, geplet (of poeder)
- 3/4 l bouillon (groente- of kip)
- 1 friszure appel
- 1 kleine courgette
- 2 el kokosolie
- verse koriander
Hoe maak je het?
- Snijd de sjalotjes in stukjes en fruit ze aan in de olie.
- Voeg de specerijen toe.
- Voeg de in stukken gesneden pompoen toe.
- Laat ca. 10 min. koken.
- Voeg dan de in stukken gesneden appel toe.
- Laat stoven tot de appel zacht is.
- Pureer de groenten met een staafmixer.
- Garneer de soep met verse koriander.