Stoofpotje met cannellinibonen en gehaktballetjes, een heerlijk feelgood stoofpotje voor elk seizoen. De cannellinibonen in dit stoofpotje gaan goed samen met de bleekselderij en tomatensaus. Ik heb er mediterrane kruiden zoals rozemarijn en salie in gedaan. Die maken een feestje van dit simpele stoofpotje. Simpel, want het is heel makkelijk te maken.
Hou je niet van cannellinibonen? Dan kun je natuurlijk ook witte bonen gebruiken. Maak je liever een vegetarische variant? Vervang dan het halfom gehakt door vegetarisch gehakt of spekblokjes. Allebei lekker. En kies voor gekookte aardappels, rösti of aardappel-knolselderijpuree. Want die gaan goed samen met dit verwarmende stoofpotje.
Tot slot nog een laatste tip. Als ik dit stoofpotje in de zomer eet, serveer ik er een simpele gemengde bladsalade bij. Denk bijvoorbeeld aan bladsalade met zoete puntpaprika en fijngesneden venkel.
En dan ga je nu lekker zelf aan de slag met dit stoofpotje met cannellinibonen en gehaktballetjes. Nodig je vrienden uit en geniet ervan!

Categorie
Recepten > Hoofdgerechten > Glutenvrij
Wat heb je nodig?
- 400 gr biologisch halfom-gehakt
- 1 el Italiaanse tuinkruiden
- 1 el olijfolie
- (verse) rozemarijn
- (verse) salie
- 2 sjalotjes (of 1 ui)
- 1 teentje knoflook
- 400 gr gekookte cannellinibonen
- 4 stengels bleekselderij
- 2oo gram cherrytomaatjes
- 1 kl blikje/potje tomatenpuree
- 1 laurierblad
- versgemalen zout & peper
Hoe maak je het?
- Kruid de gehaktballetjes met tuinkruiden, peper en zout.
- Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
- Voeg dan de gehaktballetjes toe, draai ze om en om mee tot ze kleuren.
- Snijd vervolgens de bleekselderij in stukjes en roerbak ze mee.
- Voeg daarna de cherrytomaten, de tomatenpuree, verse kruiden en laurier toe.
- Laat ca. 10 min. zachtjes stoven.
- En dan kun je de cannellinibonen (uitgelekt) toevoegen en het prutje nog 10 min. laten stoven.
- Breng op smaak met peper en zout.