Zo groen als gras én rijk aan vezels is deze lekkere veldsla met bleekselderij, avocado en mandarijn. Sla is weliswaar een zomergroente, maar het hele jaar verkrijgbaar dankzij onze manier van telen. Kies voor onbespoten, dus biologische sla. De slasoorten variëren, maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn goed voor je darmen. De vezels zijn namelijk voeding voor je darmbacteriën. Die lusten er wel pap van! En zo draag je bij aan een gezonde spijsvertering.
Heb je een prikkelbare dikke darm? Denk dan niet dat sla taboe is voor jou. Het is juist een goede groente voor je, mits je goed kauwt. Pssst… beetje winderig na het eten van sla? Dat kan dus een teken zijn dat je niet goed hebt gekauwd…
Deze eenvoudige, lekkere veldsla met bleekselderij, avocado en mandarijn is echt een vitaminebommetje, en is behalve vezelrijk ook eiwitrijk. En natuurlijk ontbreken de gezonde vetten niet: die van avocado en walnoten.
Deze salade is perfect als lunchgerecht of bijgerecht, bijvoorbeeld bij deze Emmentaler aardappeltaart. Laat in dat geval de feta maar achterwege. ;)
Categorie
Recepten > Salades> Vegetarisch
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
- 1oo gr veldsla
- 1 stengel bleekselderij
- 1 avocado
- 2 mandarijnen
- 4 dadels
- 75 gr feta
- handje walnoten of andere noten
Voor de vinaigrette: - 3 el olijfolie
- 1 el appelazijn
- 1 tl mosterd
- 2 tl honing
Hoe maak je het?
- Snijd de avocado in kleine stukjes.
- Doe dat ook met de bleekselderij.
- Snijd de mandarijnen doormidden en haal de partjes uit elkaar.
- Doe vervolgens sla bleekselderij en avocado in een kom door elkaar.
- Klop dan de ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar.
- Verdeel dit over de sla en verbrokkel de feta er overheen.
- Strooi er tot slot de walnoten over.